2009.11.21.
21:23

Írta: Anahita (törölt)

Teater No99

A Kortárs Drámafesztivál nemzetközi programjának egyik vendége az észt Teater No99 lesz. De mit is lehet tudni a társulatról?

A No99 színház igazi „kult” társulat Észtországban. 2005-ben, mikor az 1980-ban alapított Valinnastuudio játszóhelyét átvették, és új vezetővel és vele együtt új művészti koncepcióval munkához láttak, vették fel a No99 nevet. A név onnan ered, ahogy az előadásaikat számozzák, az első a No99 volt és azóta visszafelé számolnak. (www.tallin-life.com)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Laur Kaunissaare, a 7. Kortárs Drámafesztivál fiatal kritikusok számára rendezett workshopjának észt résztvevője, a fesztivál tapasztalatait összegző esszéjében kiemelte, hogy a meglehetősen szövegközpontú észt színházi életben kevés az olyan társulat, akik a saját ötleteikből hoznak létre társulati előadásokat - egyike a keveseknek a Tiit Ojasoo vezette Teater No99. A teljes esszé elolvasható a Fesztivál honlapján, csakúgy, mint a workshop további résztvevőinek írásai.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest ajánló fesztivál kortárs dráma drámafesztivál teater no99

A bejegyzés trackback címe:

https://dramafestival.blog.hu/api/trackback/id/tr151542572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása