2010.06.02.
17:37

Írta: kdf

Ariane Mnouchkine: A jelen művészete - könyvbemutató

Ariane Mnouchkine a 20. század második felének egyik legjelentősebb, ráadásul a mai napig aktív rendezőegyénisége. Neve összefonódott az általa 1964-ben alapított Théâtre du Soleil-jével (Napszínház), amely nem csak hazájában, Franciaországban vált mára érettségi tétellé, de bemutatóit évtizedek óta kultikus tisztelet övezi világszerte.

A Mnouchkine által vezetett társulat társadalmi elkötelezettségéről, különböző tradíciókat egyesítő formanyelvéről és kollektív alkotási módszeréről vált ismertté. Fél évszázados színházi munkásságát, a műfaj alkotónemzedékeit inspiráló tevékenységét bemutató számos kiadvány közül az első magyar nyelvű a Krétakör gondozásában jelenik meg a 2010-es Ünnepi Könyvhét és a Pécsi Országos Színházi Találkozó alkalmából.

A közérthető, olvasmányos beszélgetőkönyv reményeink szerint hozzájárul ahhoz, hogy itthon is mind többen felfedezzék ezt az „élő klasszikust”, akiről – egy elhívatott újságírónő kérdéseire válaszolva – a kivételes művészen túl, a közvetlen, esendő, tiszteletre és szeretetre méltó ember képe bontakozik ki előttünk.



További bemutatók:

2010. június 6. (vasárnap) 11:00-13:00 
>>> Bagolyfészek (Pécs, Ferencesek u. 36)

2010. június 8. (kedd) 18:00-20:00 
>>> Ráday Könyvesház (Budapest, Ráday u. 27.)

2010. június 16. (szerda) 15:30-16:30 
>>> Írók boltja (Budapest, Liszt Ferenc tér)

A kötetet bemutatja SCHILLING ÁRPÁD, GÁSPÁR MÁTÉ és a fordítók. 

Ariane Mnouchkine: A jelen művészete – Beszélgetések Fabienne Pascaud-val
A KRÉTAKÖR és a PRAE.HU közös kiadása, 2010
Fordította: Fehér Anita, Kőrösi Petra, Molnár Zsófi, Khaled-Abdo Szaida
Felelős kiadó, szerkesztő: Gáspár Máté
Ár: 2.500 Ft

További iformációk itt:
http://www.prae.hu/prae/news.php?aid=6821&cat=4
http://kretakor.blog.hu/2010/05/31/ariane_mnouchkine_a_jelen_muveszete_kretakor_konyvpremier_az_unnepi_konyvheten_es_a_poszt_on

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló könyvbemutató krétakör prae.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://dramafestival.blog.hu/api/trackback/id/tr272051358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása